Κέρασμα Αγάπης: Η πολύτιμη βοήθεια από το Ιεραποστολικό Κέντρο Αλμυρού "Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης"

Ετούτες τις ημέρες που προετοιμάζουμε το Σεμινάριο του Βόλου και μοιραζόμαστε την χαρά και την ικανοποίηση του τεράστιου αριθμού των αιτήσεων (περισσότερες από 200), ένα συγκινητικό γράμμα ήρθε να ενισχύσει τα συναισθήματα μας, να στηρίξει την προσπάθειά μας και βεβαίως να μας βοηθήσει εμπράκτως και αποτελεσματικά να καλύψουμε τις ανάγκες του Σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28/1/2018 με την συνεργασία των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 
Το Ιεραποστολικό Κέντρο Αλμυρού "Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης" και ο π. Χρήστος ανέλαβαν να με όλη τους την αγάπη το κέρασμα στους συμμετέχοντες και μάλιστα με τα χειροποίητα εδέσματα που θα παρασκευάσουν οι εθελόντριές του. 
Η αδελφική αυτή πράξη μας υπενθυμίζει το αυτονόητο της προσφοράς που ενέπνευσε την ζωή και την πορεία του Γιώργου Ζουγανέλη, ενός "Αθωνίτη" κι εκείνου, απόφοιτου της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, που από τους γεροντάδες του στο Άγιο Όρος έμαθε να πορεύεται τον έναν και μοναδικό δρόμο προς τον Θεό, αυτόν της Αγάπης.
Παραθέτουμε το γράμμα με τις θερμότερες ευχαριστίες και την αγάπη μας τόσο προς τις εθελόντριες και τον π. Χρήστο, όσο βεβαίως και προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο που περιθάλπει και περιβάλλει με την φροντίδα του τις προσπάθειές μας. 

Το Δ. Σ. του Δικτύου "Γεώργιος Ζουγανέλης"    



Κύριοι,        Παρακολουθώντας διακριτικά τη δραστηριότητά του Δικτύου «Γεώργιος Ζουγανέλης» και ακούγοντας θαυμαστά για την κοινωνική σας προσφορά λαμβάνουμε με την παρούσα την πρωτοβουλία της επικοινωνίας μαζί σας.        Το Ιεραποστολικό Κέντρο Αλμυρού «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» είναι μια εθελοντική ομάδα αγάπης, ένα αυτοτελές Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που γεννήθηκε το 2006 με σκοπό κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και διοικείται από Συμβούλιο υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού.        Ο λόγος ύπαρξης και δράσης του Ιδρύματος είναι διττός.Ο πρώτος άξονας δραστηριότητας καλύπτει ανάγκες συντοπιτών μας βασικές, αυτές της επιβίωσης και της συντήρησης, και φιλοδοξεί να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο στη διατήρηση ή επανένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.  Οι εθελοντικές ομάδες που υπάρχουν και οι νέες που συστήνονται ενεργούν σε όλο το φάσμα της κοινωνικής προσφοράς με τη συνδρομή επιστημόνων.Ο δεύτερος άξονας δραστηριότητας φιλοδοξεί να καλύψει ανάγκες επιμόρφωσης, πνευματικής συνδιάλεξης, πολιτισμικής και πολιτιστικής έκφρασης  και προ παντός αποτελεί έναν χώρο ανοικτό για όλους. Το αρχονταρίκι του Ιδρύματος είναι φιλόξενο και μπορεί εκεί να συναντήσει κανείς τόσο νεανικές συντροφιές όσο και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με όρεξη και διάθεση για πνευματική προκοπή.Με χαρά πληροφορηθήκαμε για την εκ μέρους σας διοργάνωση στην περιφέρειά μας, και δη στην πόλη του Βόλου, Σεμιναρίου Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και Εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε Καταστήματα Κράτησης και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την 28/1/2018 σε συνεργασία με τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Δεδομένου ότι στον τόπο μας, δίπλα στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κασσαβετείας, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε από κοντά και να είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο μεγάλο ζήτημα που ονομάζεται «φυλακή» χαιρετίζουμε αυτή σας την πρωτοβουλία και στην περίπτωση που η αγάπη σας το επιτρέψει θα θέλαμε να την υποστηρίξουμε προσφέροντας κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων της επιμόρφωσης ένα κέρασμα στους συμμετέχοντες ετοιμασμένο από τις εθελόντριες της κουζίνας μας.Παρακαλούμε θεωρείστε αυτονόητη τη διάθεσή μας για κάθε συνεργασία μαζί σας. 
Με εκτίμηση

Γραφιστικές Εργασίες

Γραφιστικές Εργασίες