21η Μάρτη: Με ποιήματα και τραγούδια στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού



Εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ποίησης οργανώνει το Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Δίκτυο «Γεώργιος Ζουγανέλης» και τον Οργανισμό Άθλησης & Πολιτισμού του Δήμου.
Μέλη της Θεατρική Ομάδας και Ομάδα Νοσηλευομένων θα διαβάσουν ποιήματα των: Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ, Θεοδόση Βολκώφ, Τάσου Γαλάτη, Ηλία Κεφάλα, Γιώργου Λίλλη, Τάσου Πορφύρη, Αγγελικής Σιδηρά, Δήμητρας Χριστοδούλου, ενώ τραγούδια θα ερμηνεύσει η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Δήμου σε μουσική διεύθυνση Έλενας Κασάροβα. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Θοδωρής Ιωσηφίδης. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Κοινωνική Υπηρεσία του Ψυχιατρικού Καταστήματος, ενώ την επιλογή των ποιημάτων έκανε η Ελένη Λιντζαροπούλου.
«Η 21η Μάρτη αποτελεί μόνο αφορμή», δήλωσε ανάμεσα στα άλλα ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού, Γιώργος Μακρυνός, «Αιτία είναι η ανάγκη όλων μας για δημιουργική διέξοδο. Ανάγκη που καταργεί την Φυλακή στην πράξη. Αυτό μας ωθεί διαρκώς είτε να οργανώνουμε δράσεις μέσα στο Κατάστημα Κράτησης, είτε να ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των δομών που λειτουργούν εδώ. Εκπαίδευση, Αθλητισμός και Πολιτισμός αποτελούν την αιχμή του δόρατος της πολιτικής του Δήμου Κορυδαλλού και, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης, οι τοίχοι της Φυλακής δεν μας εμπόδισαν ποτέ να νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους που ζουν ή εργάζονται πίσω από αυτούς». 

Γραφιστικές Εργασίες

Γραφιστικές Εργασίες