1ο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και Εθελοντών για τις Φυλακές στην Αθήνα - Φωτογραφίες


Με επιτυχία υλοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο στην Αθήνα στις 21-22/1/2017, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ", με εισηγήτριες τις Δρ. Μαίρη Καγιαβή (Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων), Δρ. Σοφία Τριανταφυλλίδου (Ψυχολόγος), Ελένη Λιντζαροπούλου (εκπρόσωπος Δικτύου "Γεώργιος Ζουγανέλης") και Χρύσα Μάντζιου (Νομικός).
Τα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν ο ρόλος του εκπαιδευτή στα Καταστήματα Κράτησης, το θεσμικό πλαίσιο της εκπαίδευσης στη Φυλακή και τέλος μέσα από το "Στρογγυλό τραπέζι βιωματικών εισηγήσεων", ακούστηκαν οι εμπειρίες και οι απόψεις όλων των συμμετεχόντων πάνω στα συγκεκριμένα θέματα.

Το Σάββατο 28/1/2017, έγιναν εισηγήσεις στην ολομέλεια των αιτούντων με θέμα το ρόλο του εθελοντή στα εκπαιδευτικά προγράμματα εντός των Φυλακών με εισηγήτριες τις Νάσια Αγριογιάννη, Ψυχολόγος εθελόντρια στην Πύλη Ελευθερίας, Μαρούσα Απειρανθίτου, Κοινωνική Λειτουργός στο ΕΚΚΝ Αυλώνα, Χαρά Βλαστάρη, Ψυχολόγος εργαζόμενη στον Ονήσιμο, Ελένη Λιντζαροπούλου, εκπρόσωπος Δικτύου "Γεώργιος Ζουγανέλης" και Μαρία Λογαρά, εκπρόσωπος Πύλης Ελευθερίας.

Παρούσα και η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, η οποία μίλησε για το δικαίωμα στην εκπαίδευση αλλά και για την συνεργασία της με τον Γιώργο Ζουγανέλη. 

Οι αιτήσεις συμμετοχής στα σεμινάρια ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, γι αυτό και θα συνεχίσουμε την υλοποίηση αυτών τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.



 







Φωτογραφίες: Βασιλική Στούρη, Γιώτα Ανδρεοπούλου

Γραφιστικές Εργασίες

Γραφιστικές Εργασίες