Σε κλίμα συνεργασίας και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων, η συνάντηση του Δικτύου με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχιο Φυτράκη


Συνάντηση με τον Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχιο Φυτράκη, πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 αντιπροσωπία του Δικτύου για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης».

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα για τις μέχρι τώρα δράσεις του Δικτύου, καθώς και την επίσκεψή μας στα Καταστήματα Κράτησης των Χανίων (Αγροτική και Κρήτη 1) αλλά και την συμμετοχή μας στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά 3-5 Ιουνίου και αφορούσε στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Επίσης ενημερώσαμε τον γενικό Γραμματέα και τα στελέχη του Υπουργείου για τους προγραμματισμούς μας που αφορούν στο ερχόμενο σχολικό έτος και ειδικά:

Α) Για το “project Καζαντζάκη” το οποίο σχεδιάζουμε για την επόμενη σχολική χρονιά
Β) Για την διεξαγωγή έρευνας – από ειδικούς ερευνητές, εθελοντές του Δικτύου – για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των κρατουμένων
Γ) Για το πρόγραμμα προετοιμασίας και εκπαίδευσης των εκπαιδευτών και των εθελοντών οι οποίοι πρόκειται να εργαστούν στα σχολεία των φυλακών

Στο θετικό κλίμα της συνάντησης συνέβαλλε όχι μόνο η γόνιμη συζήτηση, το ενδιαφέρον και η θετική στάση του κ. Φυτράκη στο αίτημα συνεργασίας και στήριξης των προσπαθειών και των στόχων μας, αλλά και η διαπίστωση μας ότι η Γενική Γραμματεία προχωρά με σταθερά βήματα στην αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος προς όφελος τόσο των κρατουμένων όσο και της κοινωνίας.

*** Στην φωτογραφία ο Ευτύχης Φυτράκης με τον Γιώργο Ζουγανέλη σε εκδήλωση του ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού (Δεκέμβριος 2015).

Γραφιστικές Εργασίες

Γραφιστικές Εργασίες