Δημιουργείται Διεύθυνση για την Εκπαίδευση των Κρατουμένων στο Υπουργείο Παιδείας Σε γόνιμο και εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση του Δικτύου με τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης & Νέας γενιάς, Παυσανία Παπαγεωργίου


Συνάντηση με τον Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης & Νέας γενιάς, Παυσανία Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε αντιπροσωπία του Δικτύου για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης», την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στο Υπουργείο Παιδείας, κατόπιν αιτήματος του Δικτύου, στο οποίο ο Γενικός Γραμματέας ανταποκρίθηκε άμεσα.

Σκοπός της συνάντησης, εκτός από την ενημέρωση για την ίδρυση, την αναγκαιότητα και τους σκοπούς ύπαρξης του Δικτύου, ήταν και η στήριξη αιτημάτων των κρατουμένων που αφορούν σε ζητήματα εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Τα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα της συνάντησης δεν εντοπίζονται μόνο στην γόνιμη συζήτηση και την θετική στάση του κ. Παπαγεωργίου στο αίτημα της συνεργασίας και της στήριξης των προσπαθειών και των στόχων μας, αλλά και στην ενημέρωση την οποία είχαμε από τον ίδιο, ότι αναμένονται δύο, τουλάχιστον, πολύ ουσιαστικές αποφάσεις από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.

Η πρώτη αφορά στην δημιουργία ειδικής Διεύθυνσης για την εκπαίδευση των κρατουμένων, γεγονός που αποτελεί μια από τις πιο ουσιαστικές κινήσεις για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων και αιτημάτων του χώρου, και η δεύτερη αφορά στην ικανοποίηση του αιτήματος, τόσο των μαθητών όσο και του ΣΔΕ των Φυλακών Κορυδαλλού, για την ίδρυση μεταγυμνασιακού ΙΕΚ εντός των Φυλακών Κορυδαλλού.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ενημερώσαμε τον Γενικό Γραμματέα για τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεών μας, καθώς και το αίτημα δημιουργίας στο υπό ίδρυση ΙΕΚ ειδικότητας Αγιογραφίας, για την οποία υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους μαθητές του ΣΔΕ. Θετικά συζητήθηκε και η πιθανότητα δημιουργίας, εκτός Φυλακών, μεταγυμνασιακού ΙΕΚ για ευπαθείς ομάδες σπουδαστών, ανάμεσά τους και για αποφυλακισθέντες μαθητές.

Οι συναντήσεις του Δικτύου αναμένεται να συνεχιστούν άμεσα, με υπηρεσιακά και πολιτικά στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης, με σκοπό την προώθηση αιτημάτων των κρατουμένων μαθητών.

*** Στην φωτογραφία ο Παυσανίας Παπαγεωργίου με τον Γιώργο Ζουγανέλη σε εκδήλωση του ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού (Δεκέμβριος 2015).

Γραφιστικές Εργασίες

Γραφιστικές Εργασίες